Info om Thaimassage

Vad är Thaimassage!

Fler och fler turister som återvänder från Thailand har det bestående minnet att massagen är mer som en form av yoga. Metoden visar starka indiska yogainfluenser men den tydliga fokuseringen på energipunkter visar en tydlig länk till traditionell kinesisk medicin.

Vad är det som händer?

Thaimassage känns så underbart som det ser ut att göra. Det är som en form av passiv yoga, några kallar det ”yoga för lata”. Massören använder händer, tummar, underarmar, knän, armbågar och andra kroppsdelar för att sträcka ut och massera din kropp. Enligt thailändsk tro är god hälsa och frihet från smärtor resultatet av obehindrat flöde av de vitala energiströmmarna genom kroppen. Genom den mekaniska bearbetningen lösgörs blockeringar och spänningar som orsakar smärtor och värk. Processen är mycket noggrann och exakt. Varje muskel och led får del av behandlingen som nästintill resulterar i ett tillstånd av inre frid.

Vad åstadkommer massagen?

I Thailand har man länge vetat om att de vanligaste orsakerna bakom muskelsmärtor, värk och orörlighet är ett resultat av att musklerna kortas under påverkan av spänningar. Tekniken med att trycka på vissa punkter och sedan sträcka ut muskler och leder gör att flöden släpps loss och energier kan vandra fritt. Metoden gör att regelbunden thaimassage sträcker ut leder och muskler till deras normala viloläge och det påverkar hela kroppen att må bättre.

Oljemassage

Oljemassage är en mjuk massage på den yttre muskeln. Denna behandling rekommenderas till dig som vill ha en mjukare och avslappnande massage. Oljemassagen förstärker andningen och immunförsvaret och förbättrar blodcirkulationen och även kroppens endorfinnivå höjs. Allt detta leder till avslappning i muskler, fräschare hud och bättre sömn.

Fotmassage

Genom att trycka och massera speciella punkter på foten kan man genom dessa nervbanor stimulera andra kroppsdelar. Denna massagebehandling är mycket avslappnande och det är inte alls ovanligt att man nickar till och ibland somnar. Fördelarna med den Thailändska fotmassagen är följande: Ökad blodcirkulation, Stärkt immunförsvar, Ökad rörlighet, Avstressande, Förbättrad sömn, Mildrar migrän, ryggverk och bihålsproblem.

Under behandlingen är det bra att meddela massören om något inte inte är som det skall. Alla personer är olika så de första gångerna är det viktigt att påpeka om ni vill att hon tex skall massera hårdare eller om belysningen är för stark.